Fyra tips för att välja rätt begravningsbyrå

Det är inte alltid en enkel uppgift att välja rätt begravningsbyrå. Vi har därför valt att skriva en enkel resurs med tips om hur du väljer rätt.

1. Undersök vilka byråer som finns lokalt och gör en lista över dem du tycker verkar vara bra och seriösa.
2. På webben kan du undersöka byråerna närmare och få mycket matnyttig information. Besök deras hemsida, sociala medier och gör eventuellt en kreditupplysning om du vill få mer information om företaget och dess företrädare.
3. När du valt ut ett par begravningsbyråer så är det bra att besöka dem personligen för att se om det är en byrå som kan erbjuda dig det du önskar till rätt pris.
4. Följ magkänslan. I livets avgörande ögonblick är det viktigt att du har med empatiska personer att göra. Ställ rätt frågor och känn av situationen i det personliga mötet med de begravningsbyråer du valt att träffa.

Innan du träffar begravningsbyrån
Om du väljer att anlita en begravningsbyrå kan det vara bra att förbereda sig innan ett första möte, oavsett om det sker via telefonen eller fysiskt på begravningsbyrån. På så vis blir det enklare för begravningsbyrån att hjälpa dig. Skriv ner de frågor du vill ställa innan mötet.

Fem frågor du kan fundera på innan mötet:
1. Hade den avlidne några önskemål om sin begravning?
2. Var vill ni att ceremonin ska äga rum?
3. Vill ni ha en gravplats eller ska askan spridas?
4. Vilken typ av begravning ska ni ordna, en kyrklig, borgerlig eller enligt en annan tro?
5. Hur många personer vill ni bjuda in?